2014. február 4., kedd

Csak ámulok :)

...és bámulok, hogy milyen gyönyörű helyen tölthetem el ezt az idei évet... Tegnap reggel I-vel beugrottunk a pékségbe, épp akkor került ki a kemencéből a finom magvas "bigyó". Érdekesen édes ízű a tésztája, karika alakú, és magok vannak a tetején... és még langyos, amikor leérsz vele a kikötőbe, ahol leülsz a napsütötte padra és megreggelized a karikádat (megkarikázol haha:)). Közben bámulod a kikötőt, az öböl túloldalán lévő várost, ami mintha csak karnyújtásnyira lenne, olyan közel van. Egy álom! Biztos sok ilyen reggelim lesz, majd készítek róla képeket.

Reggeli után itthon pakoltam a cuccaimat, meg kimostam mindent, ami mosható (takaró, párna, pléd) - ki tudja mióta van használatban?! - ezekre érzékeny vagyok :)
Mivel hétvégén tábor volt a gyerekeknek és mindenki dolgozott, így a hétfőt megkaptuk szabadnapnak. Jól is jött, bár én még mindig nem akklimatizálódtam, ma szerintem korai fekvéssel teszek pontot ennek a történetnek a végére.
Miután kimostam a szobám :), elmentünk "nagybevásárolni". Van egy kocsink, amit már háromszor sikerült összetörni, így most már csak bevásárláskor lehet saját célra használni, hétvégi kirándulásra nem :/ Nagyobb üzletbe macera elbuszozni, főleg mivel itt aztán katasztrófa a tömegközlekedés és valószínűleg félnapos program kerekedne belőle... Vettem minden finomságot az egészséges életmódomhoz, plusz két tábla csokit :)
Aztán délután elmentünk sétálni egyet a lányokkal. Meg akartuk nézni a könyvtárat, hogy "mi-hogy-merre", de épp áthelyezik, szóval zárva volt. Bár amúgy is érdekes a nyitvatartási ideje, reggel 7:30-tól 11:30-ig tart nyitva pfff... Tehát aki mondjuk dolgozik hétköznap, annak esélye nincs könyvet kivenni, még ha szieszta is van a munkahelyén, mert addigra a könyvtár már zárva van... Na így akkor a tengernél kötöttünk ki, ami nem nehéz, mert 3 perc séta :) És GYÖNYÖRŰŰŰŰ!







A sétát egy kávézással zártuk. Hazafelé még bevásároltunk a vacsorához, átjöttek a többiek is a másik lakásból enni. Ez azért is tök jó, mert nem csak jól érezzük magunkat, hanem jóllakunk fejenként 2 euroból :) Igaz nem főtt ételt ettünk. A menü fokhagymás-majonézes-paradicsomos pirítós, reszelt (igen, sajtreszelőn lereszelve!:)) főttojással a tetején, hozzá finom friss saláta, utána frissen sült svéd almás pite. Az előétel töltött olíva, sajt, meg mártogatós - van egy máltai specialitás, ilyen krém-féleség. Majd megjegyzem a nevét, meg azt is, hogy mi ez pontosan :). Mert ez volt, amibe a sós kekszet tunkoltuk. Olyan ez, amit csak akkor hagy abba az ember, ha már elfogyott.

Ma reggel útközben a centerhez (mostantól ha centert írok, akkor a Centru Tbexbix-re kell asszociálni:)) I-val a keddi piacon keresztül sétáltunk, hogy be tudjunk vásárolni helyi zöldségből és gyümölcsből. Mindent lehet kapni, cicás zoknitól a zseblámpán át a kínai táskáig, szóval olyan igazi piacos piacról van szó :)


Aztán a nap a centerben zajlott. Nagyon nagyon nagyon tetszett, alig várom, hogy jobban bele lássak a folyamatokba! Most még csak "megfigyelek" a héten, meg persze ahol éppen kell, ott segítek. Részleteket egy következő bejegyzésben írok. :)
Fentebb említettem, hogy ma korai fekvés lesz - hát nem sikerült összehozni :)

1 megjegyzés:

  1. Annyira szép helyen vagy BB, olyan jó olvasni soraidat, hogy ennyire jól érzed magad!! <3 Puszi

    VálaszTörlés