2014. február 20., csütörtök

Marsaskala és Szent Pál hajótörésének ünnepe Vallettában

Ezek még mind múlthéten hétfőn történtek :)

Délelőtt elmentünk D-vel és M-mel Marsaskalaba. Van ott egy hotel, ami Coronitha Jerma Palace néven futott fénykorában. Mára egy elhagyatott épület - ezt akartuk megnézni (meg is tettük:)). Erről, illetve az elhagyatott épületekről szeretnék majd írni egy külön sorozatot, így a részletekről egy másik bejegyzésben számolok be, fotókkal együtt természetesen :)
Néhány kép Marsaskaláról:




Én utána átbuszoztam Vallettába, az ünnepségre. I.u. 60-ban állítólag Máltán szenvedett hajótörést Szent Pál, majd három hónapot töltött a szigeten. Ennek eredménye, hogy rengeteg mindent neveztek el az eseményről, illetve február 10-én meg is emlékeznek róla. A legnagyobb ünnepség a fővárosban volt. Hatalmas forgatag, rengeteg ember, mindenki szépen ünnepi díszben, még az utcák is - megadják a módját az ünneplésnek ezek a máltaiak, nahhh. :)
Hosszas menet haladt keresztbe-kasul a házak között, papok, ministránsok szobrokat, kereszteket vittek végig a városon.






Sikerült egyből pont abba az utcába besétálnom, ahol a fúvószenekar haladt végig, be is álltam az utolsó sorba videót készíteni :)



Nekem legjobban az tetszett, hogy papírdarabokat szórtak a házak ablakaiból a lakók és olyan szépen peregtek lefelé :) Sokan ezt kihasználva a földön hemperegtek, a gyerekek nagy halom papírt markoltak fel és dobálták egymás- és szüleik arcába. Volt, akit betemettek a haverjai :)

Senkit nem kíméltek a lakók, ami papíron volt, az ment a körmenetbe! :)


szerencsére senki nem lépett rá :)

Ez az óriási harang emlékmű (bevallom nem emlékszem részketekre...), kegyetlen hangja van! :) A körénk táruló látvány csodálatos innen!!! <3




ott lakom a túloldalon, pont takarásban van a ficak :) <3
Persze fotóztam épületeket is, mert sosem bírom megállni és nem tudok velük betelni :) Két dolog gyakorlatilag az összes házon megtalálható - szentkép vagy valamelyik szent szobra, illetve körülbelül 3842 méter vezeték. Jajjj és az ajtók itt is! Más, mint Londonban, a legtöbb bejáraton hatalmas kopogtatók díszelegnek, GYÖNYÖRŰEK, imádom ezeket is!!! :)



végletek - egy mini- és egy óriás ajtó :D




a Máltai Vöröskereszt épülete


elhagyatott...

...valószínűleg ez is :)


nekem nagyon tetszik, hogy sok háznak a falán csak egy rés van a leveleknek, postaláda helyett :)



Itt meg se jobbra, se balra :)


Ez meg vááááá, akarok ilyet!!! :) (a mutáns moncsicsi nélkül!)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése