2014. február 8., szombat

Első hétvégi mászkálás :)

Ma elmentünk a lányokkal Sliemába. Az volt a terv, hogy megnézzük a Manoel-szigetet, ahova a városból lehet átsétálni. El is mentünk, de a szigetnek (ami amúgy nagyon pici, nem is lakják) csak egy kis részét lehetett bejárni, az is inkább a szebbnél szebb yacht-ok kikötőjeként szolgált. Csodálatos napsütés volt egész nap, pedig reggel néztük az előrejelzést ami felhőket jósolt. Szerencsére a borongós napból nem lett semmi. :)
Itt bejelöltem, hogy hol voltunk:
Látható, hogy nem egy óriás-mutáns méretű ez a Málta, ott a méretarány a jobb alsó sarokban :)

'Duck Town' - Kacsák városa. Ennek ellenére több volt a kakas meg a csirke :)
Meg ilyen ici-pici édes kis nyuszik is laknak a kacsák városában <3 :)

Sliema - semmi különös. Igazából csak a Zarába mentünk be mert leárazás volt :) (nem vettem semmit!!!)

Itt bejelöltem narancssárga nyíllal, hogy hol lakunk mi (Birgu) és pirossal, hogy hova járunk dolgozni (Bormla) - meg az is látszik, hogy hol van hozzánk képest Sliema ("A" betű):


Szóval miután meghiúsult a tervünk, miszerint bejárjuk a szigetet, elmentünk a fővárosba, Vallettába. Ez is látszik a képen, a hosszú nagy félsziget, ami benyúlik Sliema és Birgu között a tengerbe (épp csak bejelölni felejtettem el). Nagyon hangulatos. Bár nem sétáltuk körbe az egészet, csak kicsit jártuk be a központi részt, már most tudom, hogy tetszik nekem :)



tipikus 'erkélyek' (?!)

ez a gyönyörű látvány tárul az ember elé Vallettából <3


szintén tipikus <3 :)

azt hiszem itt is sok ajtót fogok fotózni. mások, mint az angliaiak, de gyönyörűek az itteniek is! volt egy "kopogtató bolt' a sétálóutcán :)

ennél a pontnál megdobbant a szívem - London <3 (több helyen is van londoni telefonfülke meg postaláda:))

készülnek a nagy hétfői mulatságra!!!
Hétfőn munkasy-neti nap lesz Máltán - Szent Pál hajótörésének ünnepe. Vallettában ma már láttuk, hogy megkezdték az előkészületeket, felagatták az utolsó képen látható szépséges díszeket a házak közé! Állítólag nagy utcai mulatság lesz, el is határoztuk, hogy megyünk és jól részt veszünk rajta! :) (Különben nemsoká kezdődik a nagy utcai festák időszaka, már alig várom!:))

Holnapra is van már program, részleteket írok, miután haza értünk. Annyit elöljáróban, hogy Marsaxlokk-ba (ejtsd: Marsaslokk) megyünk, ahol múlt héten volt a hétvégi tábor a gyerekeknek. Csak akkor senki nem tudta megnézni a helyet, mert mindenkinek dolga volt a srácokkal. Kitaláltuk, hogy mindenki visz magának elemózsiát, és piknikezünk egyet a csodás napsütésben!

Ma este még átjöttek a Lányok a másik lakásból. Ország-várost játszottunk - hát mit mondjak magyarul találékonyabb vagyok, bár így is az első helyen végeztem, igaz hátulról :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése